Baking Soda en persoonlijke verzorging

Instructies voor het gebruik van Baking Soda

Baking Soda biedt een veilige en milieuvriendelijke manier van reinigen en ontsmetten, in en rondom het huis, zonder het gebruik van agressieve chemicaliën. Het is wel praktisch en raadzaam om je te houden aan de volgende aanbevelingen:

  • Bewaar de inhoud van een geopende verpakking Baking Soda in een afgesloten plastic bakje of potje. Op deze wijze blijft de werkzaamheid optimaal.
  • Wanneer je baking soda reeds hebt gebruikt om materialen of ruimten te zuiveren van luchtjes, gebruik het dan in geen geval meer voor kookdoeleinden of voor persoonlijke verzorging en gezondheid. Het product is dan nog wel goed bruikbaar om bijvoorbeeld de goot mee te ontstoppen of bij vorst in de winter buiten op het trottoir te strooien tegen de gladheid.
  • Baking soda kan het best droog en buiten bereik van kleine kinderen bewaard worden. Voor de activiteiten met kinderen geldt dan ook dat er altijd een begeleiding moet zijn van een volwassene.

Kammen en borstels

Voor haar met meer glans verwijder je de aanwezige natuurlijke olie en haarresten.
Houd kammen en borstels schoon door ze te weken in een zachte oplossing van één theelepel baking soda in een klein bakje warm water. Afspoelen en laten drogen.

Handzeep

Geef jezelf een hand met baking soda. Vergeet de harde zeep en schrob zachtjes het ingetrokken vuil en de geuren weg met een neutraliserende pasta van drie delen baking soda op één deel water, of voeg drie delen baking soda toe aan je vloeibare handzeep. Spoel daarna schoon. Je huid zal ook zachter aanvoelen!

Deodorant

Een snelle pitstop. Wrijf baking soda onder de armen om de hele dag fris te voelen.
De magie van baking soda zal de geur snel neutraliseren in plaats van alleen te maskeren.

Mondwater

Meng één theelepel baking soda in een half glas water, spoel en spuug uit. De geuren worden niet gemaskeerd, maar geneutraliseerd. Bij mondwater wordt er niet gepoetst en is er dus geen schurend effect op de tanden. Daarmee is het veilig om baking soda als mondwater te gebruiken. Zo heeft men 100% profijt van de reinigende en deodoriserende werking van baking soda, zonder dat het de tanden beschadigt.

Haarshampoo

Meng één eetlepel Baking Soda met twee eetlepels water.
Masseer het in uw haar en laat het een paar minuten intrekken, was het daarna grondig uit.

Baking Soda haalt alle resten van stylings-producten uit uw haar.
Eens per week is voldoende, de haren worden op den duur minder snel vet.

Voetenbad

Los drie eetlepels Baking Soda op in een bak met warm water en laat uw voeten een tijdje weken.

Badzout

Strooi twee tot vier eetlepels Baking Soda in een ligbad voor een zachte huid. Het verzorgt en ontspant.

Wellness badzout

– 2 eetlepels Baking Soda
– 1 eetlepel kaneelpoeder
– 4 eetlepels melkpoeder
– 2 eetlepels cacaopoeder
Meng alles in een kom goed door elkaar. Gebruik twee eetlepels van het mengsel voor een heerlijk wellness bad en bewaar de rest voor een volgende keer.