Baking Soda voor baby en peuter

Instructies voor het gebruik van Baking Soda

Baking Soda biedt een veilige en milieuvriendelijke manier van reinigen en ontsmetten, in en rondom het huis, zonder het gebruik van agressieve chemicaliën. Het is wel praktisch en raadzaam om je te houden aan de volgende aanbevelingen:

  • Gebruik geen Baking Soda waarbij baby’s en kinderen het per ongeluk kunnen binnenkrijgen. Er zijn gevallen bekend van overdosering bij zowel baby’s als kinderen. Wanneer kinderen maagklachten hebben of wanneer je denkt dat ze klachten hebben die veroorzaakt worden door verzuring, ga dan naar de huisarts en probeer niet zelf te behandelen met Baking Soda. Hou deze altijd veilig opgeborgen van kinderhandjes!
  • Bewaar de verpakking buiten het bereik van kinderen.
  • Bewaar de inhoud van een geopende verpakking Baking Soda in een afgesloten plastic bakje of potje. Op deze wijze blijft de werkzaamheid optimaal.
  • Wanneer je baking soda reeds hebt gebruikt om materialen of ruimten te zuiveren van luchtjes, gebruik het dan in geen geval meer voor kookdoeleinden of voor persoonlijke verzorging en gezondheid. Het product is dan nog wel goed bruikbaar om bijvoorbeeld de goot mee te ontstoppen of bij vorst in de winter buiten op het trottoir te strooien tegen de gladheid.
  • Baking soda kan het best droog en donker bewaard worden.

Schoonmaken van babyflesjes

Voor het veilig reinigen en ontgeuren vult u de flessen met warm water en voeg er 1 theelepel baking soda aan toe. Schudden, goed naspoelen en schoonmaken zoals gebruikelijk. Voor extra reiniging en ontgeuren van de zuigflessen en -doppen kunt u ze een nacht laten weken in een oplossing van 4 eetlepels baking soda op 1 liter warm water. De volgende dag spoelen en reinigen zoals gebruikelijk.

Schoonmaken van babyborstels

Haal eerst de haren uit de borstels en kammen. Maak ze daarna schoon door ze een nacht te weken in een zachte oplossing van:
• 1 theelepel baking soda
• een bak met warm water

Afspoelen en laten drogen. Dit werkt ook prima voor bijvoorbeeld haarspelden en -klemmen, krulspelden, pincetten en make-up sponsjes. Deze methode is zeer geschikt voor babyborstels en kammen.

Babyluiers ontgeuren

Een dergelijke krachtige geur moet worden geneutraliseerd. Strooi baking soda royaal over de vuile luiers in de emmer en de geur zal verdwijnen.

Luieruitslag bij babybilletjes

Baking soda is niet aangeraden als poederbehandeling bij luieruitslag!
Gebruik producten die gemaakt zijn voor behandeling van babybilletjes. Wel is het goed om baking soda op te lossen in een warm badje water en de baby daarin te baden. Dit neutraliseert het zuur van de urine.
Gebruik ongeveer 100 gram voor een babybadje.

Matrasverfrisser

Bestrooi, als het beddengoed in de was gaat, het matras met een dunne laag baking soda en laat het zo een paar uur liggen. Daarna kun je het met een stofzuiger verwijderen. Wanneer uw kind op het matras heeft geplast en u kunt het niet direct opruimen, bedek dan de hele vlek bedekken met een laagje baking soda en leg er een handdoek overheen en daarover het matraslaken. Zo kan degene die het bed gebruikt toch nog verder slapen. De volgende ochtend kunt u het eenvoudig stofzuigen. U ruikt en ziet niets meer van de urinevlek!

 

Knuffels schoonmaken

Zelfs Meneer Beer heeft een opfrisbeurt nodig! Houd favoriete knuffels fris met een droge douche van baking soda. Strooi de baking soda op het speelgoed en laat het gedurende 15 minuten drogen. Poets voor een verwijdering de resten grondig af. Het is wederom zacht voor het gebruik door uw baby en Teddy zal het ook waarderen!

Spuug en braaksel uit textiel

Wanneer een baby of volwassene over zichzelf of over jou gespuugd heeſt of over een ander textiel dat niet of niet direct in de wasmachine kan, strooi dan baking soda over de aangedane plekken om de geur te neutraliseren.

Baby- en kinderspeelgoed reinigen

Een absoluut niet-giftige methode om het speelgoed veilig en effectief schoon te maken. Was het speelgoed met bakingsoda op een vochtige spons of doek, daarna goed afspoelen en afdrogen.