Veelgestelde vragen over Baking Soda
In welke verpakking wordt baking soda verkocht?
Baking Soda in poedervorm wordt in diverse soorten verpakkingen op de markt aangeboden. Van pakjes tot zakjes, van emmertjes tot 25 kilo zakken.
Minerala Baking Soda wordt aangeboden in stazakken. De verpakking is hersluitbaar. Daardoor blijft de inhoud ook na opening droog en schoon. Wanneer de inhoud is opgebruikt, kan de verpakking voor 100% gerecycled worden.
Hoe lang kan baking soda bewaard worden als het geopend is?
Als een verpakking met baking soda open blijft staan en het poeder wordt blootgesteld aan de open lucht, trekt deze vocht en zuren uit de lucht aan. In die condities is een volle verpakking baking soda na ongeveer een maand uitgewerkt. Dit is echter bij benadering en een ruime schatting, het hangt van veel factoren af als vocht, licht, temperatuur, vuil, zuur uit de omgeving, hoeveelheid baking soda, uitgespreid of niet, in een plastic of kartonnen (open) verpakking......
Minerala Baking Soda wordt aangeboden in een hersluitbare doypack en gaat daardoor jaren mee. Ook als deze regelmatig geopend wordt en weer hersloten.
Bij Baking Soda verpakkingen die niet hersluitbaar zijn, kun je het poeder na opening in een (goed afsluitbaar) bakje met deksel bewaren. Dan is deze minstens 2 jaar houdbaar.
Zit er aluminium in baking soda?
Baking soda is over het algemeen aluminiumvrij. Ook Minerala Baking Soda is gegarandeerd aluminium vrij. Dat moet ook wel, anders mag het ook niet als bakproduct verkocht worden.
De inhoud van de verpakking bevat 100% natriumbicarbonaat.
Dat er aluminium bij zou zitten is een verhaal afkomstig van oude Frans-Duitse fabrieken in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Er werd een proces op losgelaten om het zout tot natriumbicarbonaat te maken. Daarbij kwamen meerdere chemicaliën aan te pas waarbij er nadien zeer kleine aluminiumdeeltjes in achter bleven. Deze processen zijn achterhaald en fabrieken zijn vernieuwd.
Kan ik baking soda innmemen voor de gezondheid? En zo ja, hoe kan ik dit veilig doen?
Ja, dat kan. Baking Soda wordt ingenomen bij verzuring van het lichaam en bij maagzuur klachten.
Gebruik maximaal 7 halve theelepels per 24 uur of 3 halve theelepels per 24 uur indien u ouder bent dan 60 jaar. Geef geen baking soda ter inname aan kinderen onder de 5 jaar.
Los de baking soda op in een glas water. Wacht tot het poeder volledig in het water is opgelost!
Gebruik de maximale doses nooit langer dan voor twee weken achtereenvolgens.
Houdt u goed aan de maximale doses van per inname een half theelepeltje en maximaal 7 maal per dag en neem niet meer dan dat. Veel is niet nodig om deze stof goed werkzaam te laten zijn in het lichaam.
Overmatig gebruik geeft nadelige gevolgen. Het brengt het lichaam juist weer uit balans. Meer = minder in dit geval.
Kijk voor meer informatie hierover bij Tips voor de gezondheid!
Veiligheidswenken bij inwendig gebruik van Baking Soda.
Raadpleeg een arts wanneer je:
– voorgeschreven medicatie gebruikt
– een zoutarm dieet volgt
– last heeft van hypertensie (hoge bloeddruk)
– een laag kaliumgehalte heeft
Heb je twijfel over uw gezondheidsconditie in combinatie met het natriumbicarbonaat, raadpleeg ook dan allereerst een arts, voordat je natriumbicarbonaat gaat innemen. Zeker wanneer je dit wilt doen voor een langere periode.
Er wordt aangeraden om de inname van natriumbicarbonaat niet te combineren met grote hoeveelheden calcium, dus niet in een glas melk of bakje yoghurt mixen. Ook dien je de baking soda vooraf aan een maaltijd in te nemen, dus niet wanneer uw lichaam vol is met voedsel en/of drank.
Niet iedereen verdraagt de inname van natriumbicarbonaat even goed. Bij 50% van de gebruikers van natriumbicarbonaat veroorzaakt het diarree en buikkramp.
Het zoutgehalte in Baking Soda:
– één theelepel natriumbicarbonaat weegt 2 gram.
– een halve theelepel weegt 1 gram.
– natriumbicarbonaat (baking soda) bevat per gram/halve theelepel 0,274 gram natrium.
– 0,274 gram natrium = 0,685 gram keukenzout
(naar rekenvoorbeeld van 1 gram natrium = 2,5 gram keukenzout)
– een halve theelepel Baking Soda bevat dus 0,685 gram keukenzout.
De Hartstichting adviseert maximaal 6 gram zout per dag te gebruiken.