Baking Soda voor je huisdieren

Kammen en borstels

Houd kammen en borstels schoon door ze te weken in een zachte oplossing van één theelepel baking soda in een klein bakje warm water. Afspoelen en laten drogen.

Kooien schoonmaken

Dierenkooien zijn met baking soda goed schoon te maken. Een kunststof bak kun je vullen met 100 gram Baking Soda en warm water, daarna schoon schrobben. Spoel het met schoon water na.
Een kooi met tralies kun je in de gootsteenbak zetten of in de badkuip en deze onderdompelen. De genoemde baking soda-oplossing gebruiken, schrob het schoon, spoel het na en droog het af. De kooitjes worden op deze wijze weer mooi schoon en fris.

Frisse kattenbak

Strooi een laag baking soda in de kattenbak voordat je verse kattengrind strooit. Dit neutraliseert de geurtjes en houdt de bak lang fris. Mocht de hond of kat per ongeluk wat baking soda oplikken, dan kan dit geen kwaad, hoewel de meesten de smaak niet echt zal bevallen.

Tapijt reinigen tegen vlekken en geuren

  • Houd je huisdieren tijdens de tapijtreiniging weg van het tapijt.
  • Stofzuig het tapijt eerst goed.
  • Gebruik eventueel een stooibus en strooi de baking soda in een ruime hoeveelheid over het tapijt.
  • Laat het het liefst een aantal uren intrekken. Reinig het tapijt bijvoorbeeld savonds, zodat de baking soda de hele nacht kan intrekken.
  • Borstel het tapijt vervolgens goed na.
  • Stofzuig de baking soda op.

 

 

Als je huisdier vies ruikt

Strooi wat baking soda in de vacht van je huisdier en borstel daarna de vacht goed uit. Je hond, kat of cavia zal daarna een tijd geen vieze lucht meer dragen.

 

Honden met slechte adem

Strooi een halve theelepel baking soda op een vochtige (honden)tandenborstel en poets daarmee de tanden van je hond. Direct goed uitspoelen.

Tegen oormijt

Tegen jeuk en oormijt was je de binnenzijde van de oren van je hond of kat met een oplossing van warm water en baking soda.

Voederbakjes buiten beschermen

Strooi een cirkel van baking soda om de voederbakjes heen wanneer deze buiten staan. Dit voorkomt dat er kruipende insecten bij de bakjes komen.