Baking Soda

Baking Soda is een wit, mild alkalisch poeder dat voor vele toepassingen geschikt is. Bij het koken en bakken, in de huishouding, persoonlijke verzorging, hulpmiddel kwaaltjes en allerlei klusjes.

Baking soda van Minerala is 100% natriumbicarbonaat. Een zuiver mineraal zonder aluminium en een ecologisch verantwoord alternatief voor veel duurdere producten. In het gebruik ervan zal baking soda het milieu niet schaden aangezien het natuurlijk afbreekbaar is en kan worden gebruikt door mens en dier. Minerala Baking Soda heeft geen vlieg- of vaarkilometers gemaakt. Daardoor is de ecologische voetafdruk ofwel het verbruikte CO2 aanzienlijk lager dan bij de merken die ingevlogen of ingevaren moeten worden.

In een handige stazak, ook wel doypack genoemd, kan na opening de zak met een zipper weer gesloten worden zodat uw baking soda droog beschermd blijft. En omdat het een doorzichtige verpakking is kun je direct zien hoeveel er nog aanwezig is!

Baking soda wordt onder andere gebruikt als rijsmiddel (als onderdeel van bakpoeder, maar ook los van bakpoeder te gebruiken in allerlei bakproducten), zuurteregelaar en stabilisator. Ook voor de huishouding is het zeer geschikt: deodoriseren (luchtjes neutraliseren), vlekken verwijderen, ontvetten, ontzuren en ontkalken, allemaal met 1 product. Tevens zijn er voor de gezondheid diverse toepassingen.

In de infotheek hieronder vind je veel toepassingen, recepten en achtergrondinformatie, handig ingedeeld in categorieën.
Wil je nog meer weten over baking soda? Lees dan het `Handboek Baking Soda`.

Wanneer je Baking Soda direct wilt gebruiken, klik dan op de knop hieronder om de zeer voordelige, 100% pure foodgrade  Minerala Baking Soda te kopen in de webwinkel.