Citroenzuur in de huishouding

Allesreiniger


Ingrediënten:

1 kopje water
1/4 kopje witte azijn
1 eetlepel citroenzuur
10-15 druppels essentiële olie (optioneel)

 

Instructies:

Meng in een spuitfles water, witte azijn en citroenzuur. Meng goed tot het citroenzuur is opgelost.
Voeg indien gewenst enkele druppels van je favoriete essentiële olie toe voor een aangename geur.
Schud de fles voor elk gebruik.
Spray het mengsel op oppervlakken en veeg schoon met een doek of spons.

Beschrijving: Citroenzuur werkt als een reinigingsmiddel in deze allesreiniger en helpt bij het oplossen van mineraalafzettingen en aanslag. In combinatie met azijn vormt het een effectieve oplossing om vlekken, vuil en vet van verschillende oppervlakken te verwijderen.

Spoelmiddel vaatwasser

Voeg een theelepel citroenzuur toe aan het spoelcompartiment van je vaatwasser om de glans van de vaat te verbeteren en de minerale opbouw te verminderen.

Citrus wasverzachter

Voeg 1/4 theelepel citroenzuur toe aan de spoelcyclus van je wasgoed voor zachtere en frisser ruikende kleding.

Koffiezetapparaat ontkalken

Verwijder de minerale opbouw in je koffiezetapparaat door een oplossing van water en citroenzuur door de machine te laten lopen. Spoel grondig voordat je koffie zet.

Afwasmiddel booster

Voeg een theelepel citroenzuur toe aan je afwasmiddel om het vetbesparende vermogen te verbeteren en de afwasprestaties te verbeteren.

 

 

Geurtjes in koelkast verwijderen

Los een theelepel citroenzuur op in water en gebruik de oplossing om de binnenkant van je koelkast af te vegen om geuren te neutraliseren en fris te laten ruiken.

Vlekverwijderaar voor tapijt

Maak een pasta met citroenzuur, water en een beetje afwasmiddel. Breng aan op tapijtvlekken, laat het een paar minuten zitten en schrob en dep met een schone doek om hardnekkige vlekken te verwijderen.

Verfrissende textielspray

Meng essentiële olie van citrus, een snufje citroenzuur en water in een spuitfles. Spritz op beddengoed of stof voor een frisse en verkwikkende geur.