Persoonlijke verzorging met citroenzuur

Badbommen

Creëer koolzuurhoudende badbommen door 1 kopje zuiveringszout, ½ kopje citroenzuur, ½ kopje maizena, ½ kopje Epsom-zout te combineren en voeg daar nog 2 eetlepels amandelolie, 1 theelepel water en een paar druppels etherische olie. Vorm in ballen en laat ze goed drogen. Geniet van een luxueus en aromatisch bad of gebruik ze als geschenk.

Citrus facial toner

Meng ¼ kopje citroensap (citroen, sinaasappel of grapefruit) met ¼ kopje toverhazelaar en ¼ theelepel citroenzuur. Breng met een wattenschijfje op een schoon gezicht aan om de huid op te frissen en te versterken.

Citrus suiker scrub

Combineer gegranuleerde suiker, citrusschil, een scheutje citroensap en een beetje olijfolie om een exfoliërende (ofwel:  verwijderen van dode huidcellen) en verkwikkende body-scrub te creëren.

Citrus haarspoeling

Meng 1 eetlepel citroenzuur met 1 kopje water. Gebruik als laatste spoeling na het wassen om de opbouw te verwijderen en de glans van je haar te herstellen.

Citrus badscrub

Meng gelijke delen citroenzuur en zuiveringszout met een paar druppels essentiële citrusolie. Gebruik het mengsel als een zachte scrub om je huid te exfoliëren (dode huidcellen verwijderen) en te verjongen tijdens een bad of douche.