Citroenzuur

Citroenzuur is een wateroplosbaar vruchtzuur. Het kan culinair gebruikt worden, maar ook in het huishouden en de persoonlijke verzorging. Een multifunctioneel middel!

Dit citroenzuur wordt ook wel watervrij citroenzuur genoemd ofwel citroenzuur anhydraat. Anhydrisch citroenzuur is de watervrije vorm van monohydraat citroenzuur en is zuiverder dan de monohydraat vorm. Een korte opsomming van de mogelijkheden van citroenzuur:

  • Natuurlijk conserveermiddel

  • Geeft een zure smaak aan drank (limonade) en voeding

  • Zuurteregelaar
  • Versterkt de gelvorming in vruchtenjam

  • Voorkomt bruin worden van fruit

  • Het maken van bruisballen, samen met Baking Soda
  • Ontkalken (bijv koffiezetapparaat)

  • Ontroesten van metaal

  • Biologische reiniger voor het toilet

 Minerala citroenzuur is verpakt in een handige stazak, ook wel doypack genoemd. Deze is hersluitbaar,  zodat de citroenzuur droog en beschermd blijft. En omdat het een doorzichtige verpakking is,  is het direct zichtbaar  hoeveel citroenzuur er nog aanwezig is!

Minerala is zo veelzijdig dat we er een uitgebreide infotheek over opgebouwd hebben. Browse erdoorheen en vind recepten, toepassingen, video's en tips. Zo krijg je de informatie en inspiratie om citroenzuur op allerlei manieren te gaan gebruiken! Zie hieronder alle knoppen om door de infotheek te bladeren. In het hoofdmenu bovenaan de pagina, vind je tevens de infotheken van het product baking soda en kruiden/specerijen.

Citroenzuur kan voor veel toepassingen zeer goed gecombineerd worden met baking soda. Voor koken en bakken, huishouden en persoonlijke verzorging is het een ideaal duo. Daarom bieden we deze twee producten zelfs samen aan als duo-pack baking soda en citroenzuur!

Daarnaast hebben we nog een duo samengesteld. Dat is het duo-pack zuiveringszout en citroenzuur!
Zuiveringszout en citroenzuurpoeder vormen samen een pure, voordelige en krachtige combinatie voor allerlei huishoudelijke toepassingen vanwege hun chemische reacties en veelzijdigheid.
Minerala zuiveringszout is non-food. Het is het schoonmaakzusje van baking soda te noemen.
Omdat we een non-food vorm van natriumbicarbonaat hebben gekozen voor onze Minerala Zuiveringszout, kunnen we deze een stuk voordeliger aanbieden dan de food versie ofwel baking soda. En dat is wel zo handig, omdat voor huishoudelijke klussen over het algemeen een grotere hoeveelheid nodig is dan voor koken, bakken en persoonlijke verzorging.