Bruschetta
Ingrediënten
- 2 theelepels peterselie
- 2 theelepels tijm
- 2 theelepels oregano
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel bieslook
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- ½ theelepel zwarte peper
Meng de ingrediënten goed door elkaar.
Bewaar de bruschetta in een goed afgesloten potje, op een koele, droge, donkere plaats.
De kruidenmix gebruiken
Gebruik 1 eetlepel kruidenmix met 3 eetlepels culinaire olie zoals bijvoorbeeld olijfolie.
Dit mengsel kun je:
Door tomatenblokjes scheppen en de bruschetta’s ermee beleggen.
Door rijst of aardappels mengen.
Op brood smeren en daarna even roosteren onder de grill.
Op geroosterd warm brood smeren.
Door groenten mengen.
Als pizzatopping gebruiken.
Als dipsausje gebruiken. Hiervoor kun je ook de kruiden mengen met (plantaardige) yoghurt in plaats van met olie.