Bruschetta
Ingrediënten
- 2 theelepels peterselie
- 2 theelepels tijm
- 2 theelepels oregano
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel bieslook
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- ½ theelepel zwarte peper
Meng de ingrediënten goed door elkaar.
Bewaar de bruschetta in een goed afgesloten potje ze op een koele, droge, donkere plaats.
De kruidenmix gebruiken
Gebruik 1 eetlepel kruidenmix met 3 eetlepels culinaire olie zoals bijvoorbeeld olijfolie.
Met dit mengsel kun je:
Door tomatenblokjes scheppen en de bruchetta’s ermee beleggen.
Door rijst of aardappels mengen.
Op brood smeren en daarna even roosteren onder de grill.
Op geroosterd warm brood smeren.
Door groenten mengen.
Als pizzatopping.
Als dipsausje. Hiervoor kun je ook de kruiden mengen met (plantaardige) yoghurt in plaats van met olie.