Kruidendranken

Uit het Minerala Botanicals assortiment zijn veel kruiden uitermate geschikt om een heerlijke kruidenthee, icetea, kruiden met alcohol of andersoortige kruidendrank van te maken. Dat geldt voor ieder kruid afzonderlijk, maar ook een melange van kruiden is natuurlijk heerlijk.
Tips voor het zetten van kruidenthee:
Je kunt de kruiden los in een theepot doen en ze er dan later uit zeven, of je kiest voor een zeefje theezakje of thee-ei dat je in de pot hangt. Kook het water en laat het dan even staan tot het niet meer borrelt. Laat de kruidenthee 10 minuten trekken en zorg dat je tijdens het trekken van de thee een dekseltje op de pot zet, zodat de inhoudsstoffen optimaal behouden blijven.

Kruidenwodka

Wodka heeft van zichzelf een hele neutrale geur en smaak. Zo komen smaken en aroma's van zelf toegevoegde ingrediënten goed tot hun recht.

Je kunt zelf experimenteren met diverse kruiden en specerijen voor een heerlijke kruidenwodka, zoals: jeneverbessen, kalmoes, kaneel, koriander, komijn, chili, laurier, vlier, gember, laos, kardemom, zoethout, rozemarijn, tijm, lavendel, citroenmelisse, citroenverbena.

1 kaneelstokje
6 kardemom peultjes
3 kruidnagels
2 koffielepels rode peperkorrels
1 kleine steranijs
1 ltr Wodka (40% vol.)

Doe alles in een goed afsluitbare inmaakpot en schud alles even goed door elkaar.
De volgende dag proef je even, na twee dagen proef je nog even en waarschijnlijk is de kruidenwodka dan al voldoende op smaak.
Zeef de kruiden er uit en giet je drank terug in de fles, die je natuurlijk voor dit doel hebt bewaard.