Knoflookpoeder

Knoflookpoeder heeft de originele knoflooksensatie met een sterke smaak.

Knoflook is een plant die evenals ui, prei en bieslook behoort tot de lookfamilie Alliaceae.
Knoflookpoeder bevat een scherpe geur en is doordringend en heet van smaak. Knoflookpoeder is wat zachter van smaak dan de verse knoflook maar sterk geconcentreerd.
Tevens is bekend dat knoflook goed is voor hart en bloedvaten.

Toepassing

Knoflookpoeder is lekker in sauzen en marinades bij vlees, vis of kip, bij groenten en salades en in Provençaalse gerechten.
Het is eenvoudig te gebruiken en zorgt voor een lekkere en gezonde smaak aan al je gerechten.

Je kunt prima verse knoflook vervangen door knoflookpoeder. Het is minder gedoe met snijden en met de knoflooklucht die lang aan je handen kan blijven hangen en in snijplanken trekt.  Uiteraard zijn er verschillende maten knoflooktenen en theelepels. Gemiddeld kun je er van uitgaan dat je 1 teen verse knoflook kunt vervangen door iets meer dan een halve theelepel knoflookpoeder. Maar smaak is bepalend en proef altijd even tussendoor.

Wil je toch regelmatig verse knoflook gebruiken, dan kun je met de sterke lucht prima met baking soda van je handen en snijplanten verwijderen.


Ga voor recepten en toepassingen naar de uitgebreide  Minerala infotheek. Vol met recepten en toepassingen van kruiden en kruidencombinaties.