Rozenblaadjes

Gedroogde rozenblaadjes, 100% natuurlijk. De gedroogde rozenblaadjes zijn op verschillende manieren toepasbaar. Rozengeur kalmeert lichaam en geest.

De gedroogde rozenblaadjes van Minerala Botanicals hebben de volle geur als van verse rozen en zijn voor diverse toepassingen te gebruiken. De geur van rozen kalmeert lichaam en geest. Rozenblaadjes worden al eeuwenlang gebruikt om de negatieve gemoedstoestand om te zetten naar een positieve, en zelfs om ervan op te vrolijken.

Toepassingen

Rozenwater
Gebruik de rozenblaadjes om zelf rozenwater te maken en daarmee je gezicht te reinigen. Rozenwater helpt de pH-waarde van de huid op peil te houden, helpt roodheid en irritatie te verminderen en poriën te verkleinen.

Rozenblaadjes in bad
Door de rozenblaadjes toe te voegen aan het badwater krijg je niet alleen een romantisch effect, maar ook nog eens de heerlijke geur waarbij je optimaal tot rust kunt komen. Voeg een flinke hand blaadjes toe aan het warme badwater voor een heerlijke wellness beleving.

Verwerken in bruisballen
Wanneer je zelf bruisballen maakt met de ingrediënten baking soda, citroenzuurpoeder en epsomzout/Himalaya zout, kun je de rozenblaadjes door de mineralen mengen. Of voeg de rozenblaadjes toe in de onderkant van de mal voordat je deze vult met het bruisbalmengsel voor een leuk en mooi effect. In bad zullen de rozenblaadjes de geur verspreiden.

Potpourri
Doe rozenblaadjes in een luchtdoorlatend zakje, in een open potje of als versiering rond kaarsen om het te gebruiken als een heerlijke potpourri. Natuurlijk kun je de rozenblaadjes naar eigen wens mengen met andere gedroogde kruiden voor wat variatie.

 

Achtergrond & Geschiedenis

Al in het eeuwenoude Egypte werden rozenblaadjes gebruikt voor meerdere soorten doeleinden; zowel voor persoonlijke verzorging als versiering. De verhalen gaan dat Cleopatra haar kamer altijd versierde met rozenblaadjes, omdat ze geloofde dat het haar zou helpen om haar geliefde Marcus Antonius te verleiden.