Psylliumzaad

Deze natuurlijke psyllliumzaden zorgen voor een stabiel darmstelsel. Een Ayurvedisch product dat kwaliteit aan de gezondheid biedt.

Psylliumzaad wordt verkregen uit planten van het geslacht Plantago. Plantago ovata, ook bekend als Isapghula, wordt hoofdzakelijk geteeld in India en Pakistan, en gebruikt als een natuurlijk kruidenmedicijn. Het is het beste vezel voor gewichtsbeheersing en instandhouding van je algemene gezondheid in het darmstelsel. Het bevat een vezel dat het hongergevoel vermindert, de spijsvertering verbetert en de darmen reinigt welke het tot een perfecte keuze maakt voor een gezonde levensstijl.

Algemene informatie

Psyllium bevordert de stoelgang en het vindt makkelijker zijn weg door de darmen, die het gelijktijdig van andere stoffen verschoont. Het wekt geen spiercontracties in de darmen op.

 

Gebruiksaanwijzing

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 1 tot 2 maal per dag 2 afgestreken maatscheppen, bij voorkeur in de ochtend voor het ontbijt en/of in de avond voor het slapen gaan innemen.
Kinderen van 6 tot 12 jaar: 1 tot 2 maal per dag 1 afgestreken maatschep.
Kinderen onder de 6 jaar: vóór gebruik een arts raadplegen.
Vermeng de hierboven aangegeven dosering met een glas water of vruchtensap. Psyllium kan ook door yoghurt of andere voeding worden gemengd. Na iedere dosis een extra glas water drinken.
De aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden, tenzij een arts of therapeut anders voorschrijft. Het kan veilig worden gebruikt tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding.
Voedingswaarde per 100 gram:
Energie 50 kcal/209kj
Koolhydraten (incl. voedingsvezel) 91,6 gram
Eiwit 1,3 gram
Vet 0,3 gram
Natrium (Na) 0,2 gram

*** Gebruik het kruid met voldoende water of vruchtensap! ***

Waarschuwingen
Interacties met geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn mogelijk. Psyllium kan de opname van medicijnen beïnvloeden. Men adviseert een periode van minimaal twee uur aan te houden tussen het innemen van psylliumzaad en de overige medicatie.

Contra-indicatie
Plotseling optredende buikpijn of obstructie van de darm. Vastzittende ontlasting.

Allergenendeclaratie
Er zijn geen overgevoeligheden voor psylliumzaad bekend.
Het bevat geen soja, gist, lactose, gluten, sacharose, gelatine, conserveermiddelen of synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.