Gemalen kokos

Gemalen en gedroogde kokos, een gezond en smakelijk ingrediënt.

Gemalen kokos is het gedroogde vruchtvlees van de kokosnoot. Eerst wordt de kokosmelk uit de kokosnoot verwijderd, waarna enkel het vruchtvlees overblijft. Het vruchtvlees wordt vervolgens gedroogd en gemalen. Hierna kan de gemalen kokos door jou worden gebruikt om heerlijke bereidingen mee te maken!
Kokos bevat heel veel gezonde vetten en belangrijke mineralen, maar ook een paar onmisbare vitaminen. Zo bevat kokos vitamine C, wat belangrijk is voor een goede weerstand maar ook voor de opname van ijzer uit je voeding. Daarnaast helpt het je cellen gezond te houden omdat het als antioxidant fungeert in je lichaam.

Toepassing

Gemalen kokos kan in veel verschillende gerechten verwerkt worden. Je kunt het gebruiken om jouw soepen een exotische tint te geven, maar ook om sauzen extra lekker te maken. Gemalen kokos is ook erg lekker in de yoghurt, kwark, smoothies, door salades of als garnering over taarten en desserts.

Achtergrond & geschiedenis

De wetenschappelijke naam voor kokos is Cocos nucifera. Vroege Spaanse ontdekkingsreizigers noemden het kokos, wat Gezicht van de aap betekent, omdat de drie inkepingen (ogen) op de harige kokosnoot op het hoofd en het gezicht van een aap lijkt. Nucifera betekent noten-drager. De kokosnoot is een voedzame bron van vlees, sap, melk en olie en bevolkingsgroepen over de hele wereld al voor vele generaties voed. Op veel tropische eilanden zijn kokosbomen te vinden.