Chilipoeder

Chilipoeder van Minerala Botanicals is een pure en extra pittige chilipoeder.

Deze chilipoeder is pure gemalen gedroogde rode peper en is daarom extra pittig. Het is eenvoudig te gebruiken voor een natuurlijke pittigheid. Chilipoeder is fijngemalen gedroogde chilipeper. Maar let op: in het Westen wordt met chilipoeder vaak een kruidenmengsel bedoeld van gemalen chilipeper, komijn, oregano en vaak ook paprikapoeder om het milder te maken. Dit chilipoeder wordt ook gebruikt voor Zuid-Amerikaanse gerechten zoals chili con carne.

Toepassing

De Indiase keuken staat bekend om zijn scherpte. Chilipoeder is een extra pittige smaakmaker voor Aziatische en Indiase kookcreaties, maar natuurlijk ook toe te voegen in ieder ander gerecht naar wens. Dit chilipoeder is gemaakt van 100% natuurlijke, extra scherpe chilipepers en is zeer krachtig en aromatisch van smaak. Hiermee kunnen alle gerechten naar wens gekruid worden, zoals soepen, curry’s, masala’s, loempia’s, rijst- en ei-gerechten, vlees en kip, en lekker in een pastasaus. Zeer geschikt voor diegenen die van de extra hete keuken houden.

Achtergrond & geschiedenis

Chilipeper heeft zijn naam te danken aan Columbus. Hij ging op zoek naar zwarte peper, en toen hij in Amerika terechtkwam, vond hij het net zo pittig als peper. Daarom noemde hij het chilipeper.