Zeoliet poeder

Zeolietpoeder (Clinoptiloliet) is een kleipoeder dat veelal gebruikt wordt voor de gezichtsverzorging. en lichaamsverzorging.

Zeolietpoeder is een 100% vulkanisch kleimineraal. Puur natuur voor op je huid  en tevens draag je, door het gebruiken van dit product, bij aan een schoner en veiliger milieu. 

Algemene informatie

Zeoliet (Clinoptiloliet) is een onbewerkt kleipoeder van vulkanisch gesteente dat bijdraagt aan een schoner en veiliger milieu. Dit zuivere poeder is zeer geschikt voor een kleipasta voor het gezicht en lichaam.
Zeoliet is een natuurlijk, kleipoeder van een in de natuur veel voorkomende kleisoort. Dit lichte, geurloze poeder wordt al zeer lang gebruikt om haar helende en zuiverende eigenschappen onder andere in klei pasta voor gezicht en lichaam. Bevat geen chemische toevoegingen, zoals parfum of kleurstoffen.
Zeoliet zou helend werken bij allerlei huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem maar ook als natuurlijk middel om de huid te ontgiften. Zeoliet poeder is prima geschikt om zelf een klei pasta te maken voor gezicht en lichaam.

Natuurlijke zeolieten dragen op een groot aantal manieren bij tot een schoner en veiliger milieu. Zeoliet heeft onder andere het vermogen om giftige en schadelijke (organische-) stoffen en zware metalen uit de bodem, water en lucht te absorberen en te binden.
Zeoliet is een 100% natuurlijk vulkanisch kleimineraal en een zeer goed absorberende bodembedekking voor vogels en duiven. Zeoliet absorbeert ammonium uit de ontlasting, wat ruikende verblijven voorkomt. In tegenstelling tot schelpenzand blijft het goed liggen in lades van kooien, doordat het meer massa heeft. Elke gram zeoliet zal ongeveer 2 mg ammonia absorberen. Dus 1 kg zeoliet zal zo’n 2 liter ammonia opnemen.

 

Zeoliet gezichtsmasker maken

Schep enkele eetlepels zeolietpoeder in een glazen of stenen bakje, niet in een metaal bakje.
Voeg er langzaam warm tot heet water aan toe.
Roer dit mengsel met een kunststof of houten lepel tot er geen brokken of stukjes meer te zien zijn, maar een stevige gladde pasta.
Is het mengsel te dik? Dan voeg je er meer water aan toe.
Is het mengsel te dun of waterig? Dan voeg je er een beetje zeolietpoeder toe.
Breng de zeolietpasta aan op je huid of haar als deze nog handwarm is.
Ongeveer 30 tot 50 minuten laten intrekken en vervolgens afspoelen met lauw water. Laat het zeoliet masker nooit helemaal indrogen of hard worden!
Na het afspoelen kan je de huid of haar droog deppen met een handdoek en eventueel een huidolie aanbrengen.

 

Achtergrond & Geschiedenis

De Zweedse mineraloog A.F. Cronstedt ontdekte in 1756 dat deze mineralen bij verhitting waterdamp afgeven, en noemde het “Zeoliet”. De naam zeoliet is afkomstig uit het Grieks. ”Zeo” betekent koken of bruisen en ”lithos” betekent steen.

Dit kleimineraal is honderdduizenden jaren geleden ontstaan, doordat vulkanische aswolken terecht kwamen in zouthoudend water uit zeeën en meren. Door de interactie tussen het zout en het vulkanische as ontstond op de bodem van deze wateren een soort kleilaag. Onder invloed van heet water, dat door de thermische activiteit van de aarde ontstond, veranderde deze kleilaag in een zacht poreus gesteente; zeoliet.