Rookzout

Deens rookzout is een gezond en mineraalrijk zout uit Denemarken. Gerookt volgens een oud recept van Vikingen.

Deens rookzout is zout dat op ambachtelijke wijze koud gerookt wordt op hout dat absoluut vrij is van gifstoffen. De meeste rookzouten worden gearomatiseerd met kunstmatige geurstoffen. Slechts 5% van de rookzouten die op de markt verschijnen wordt ook werkelijk gerookt. Deens rookzout heeft zijn weg gevonden naar menige gourmetkeuken en barbecue. Verras uw gasten met de fijne smaak van dit unieke product!

Een oude Vikingtraditie, herontdekt door fijnproevers.

Toepassingen

Perfect aromatisch zout voor alles dat je een hartig rookaroma wilt geven! Ideaal voor het maken van marinades en sauzen of voor de bereiding van gebakken en gegrilde gerechten.
Het geeft gerechten een ham-rooksmaak. Geschikt voor het op smaak brengen van vlees, vis, (vis)salades, vegetarische gerechten, wildgerechten, pasta’s, kruidenboters, groenten gewoon op een gekookt eitje.
De rokerige met een intense en aromatische geur is wat chef-koks, vegetariërs en veganisten waarderen bij het Deense zout dat een gegrilde smaak bevat. Heerlijk en ambachtelijk gerookt zeezout dat ook prachtig is ter decoratie van verschillende gerechten. Dus laat het “gewone keukenzout” voor een keertje links liggen, en gebruik voor de verandering eens dit smaakvol zout.

Koel en droog bewaren (dit product bevat geen antiklontenmiddel en is daardoor meer vatbaar voor vocht)


Recept

Zoet gerookte aardappelwedges

Ingrediënten:
6 grote aardappelen, in partjes gesneden
60 ml olijfolie
2 eetlepels milde mosterd of honingmosterd
1 eetlepel honing
een snufje Deens rookzout
een snufje zwarte peper

Bereidingswijze:
De oven voorverwarmen op 200 ºCelsius.
Doe de aardappelpartjes in een grote schaal.
Meng in een andere schaal de olijfolie, mosterd, honing,
rookzout en zwarte peper.
Giet dit mengsel over de aardappelpartjes en mix alles goed,
zodat alle partjes voorzien zijn van een laagje marinade.

Gebruik een ovenplaat en bedek deze met een laag bakpapier.
Verdeel de partjes over de gehele oppervlakte.
Bak de aardappelpartjes gedurende een uur en schep ze regelmatig om.
De aardappelpartjes zijn klaar als ze goudkleurig en knapperig zijn.

Smakelijk eten!