Rookpeper

Minerala

Deens rookpeper is zwarte peper dat op ambachtelijke wijze koud gerookt wordt op hout dat absoluut vrij is van gifstoffen. De meeste rookzouten worden gearomatiseerd met kunstmatige geurstoffen. Slechts 5% van de rookzouten die op de markt verschijnen wordt ook werkelijk gerookt. Deens rookzout heeft zijn weg gevonden naar menige gourmetkeuken en barbeque. Verras uw gasten met de fijne smaak van dit unieke product!

Een oude Vikingtraditie, herontdekt door fijnproevers.

Toepassingen

Perfect aromatische peper voor alles wat je een hartig rookaroma wilt geven! Ideaal voor het maken van marinades en sauzen of voor de bereiding van gebakken en gegrilde gerechten. Geschikt voor het op smaak brengen van vlees, vis, (vis)salades, vegetarische gerechten, wildgerechten, pasta’s, kruidenboters, groenten gewoon op een gekookt eitje.
De rokerige met een intense en aromatische geur is wat chef-koks, vegetariërs en veganisten waarderen bij de Deense peper dat een gegrilde smaak bevat. Heerlijk en ambachtelijk gerookte zwarte peper dat ook prachtig is ter decoratie van verschillende gerechten. Dus laat de “gewone peper” voor een keertje links liggen, en gebruik voor de verandering eens deze smaakvolle peper.

Koel en droog bewaren (dit product bevat geen antiklontenmiddel en is daardoor meer vatbaar voor vocht).


Recept Tempeh bacon

Recept voor 4 personen.

Ingrediënten:
- blokje tempeh
- sojasaus
- een teentje knoflook of knoflookpoeder
- gesnipperd uitje of uipoeder
- ½ theelepel rookpeper

Bereidingswijze:
Snijd de tempeh in blokjes. Stoom de blokjes
ongeveer 10 minuten in een stoompan.
De smaak van de tempeh wordt hierdoor verbetert.
Doe vervolgens een laagje sojasaus in een schaal en voeg
hier de ui, knoflook en rookpeper aan toe.
Meng dit door elkaar. Laat vervolgens de tempeh
15 minuten marineren in dit mengsel.

Bak de tempeh, al roerend in de hete olie,
totdat de blokjes mooi bruin en knapperig zijn.
Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Smakelijk eten!