Himalaya badzout fijn

Himalaya badzout is een gezond en vitaliserend natuurlijk zout, en het voelt heerlijk zacht op de huid.

Himalaya badzout is van de meest pure en natuurlijke kwaliteit. Het komt rechtstreeks uit het Himalaya-gebergte en heeft een reinigende werking op het lichaam.

 

lgemene informatie

Ons lichaam bevat 30 tot 40 gram zout per liter. Het vocht rond onze lichaamscellen bevat natrium en chloor, de twee hoofdbestanddelen van zout. Wat er vaak vergeten wordt is dat via de huid veel stoffen worden opgenomen door het lichaam. Door een zoutbad te nemen worden dan ook veel mineralen door het lichaam opgenomen.

 

Huidverzorging

Parfumvrij zuiver natuurlijk Himalayazout om in bad de huid heerlijk te verzorgen. De huid wordt glad en soepel, voelt minder droog en ziet er stralend uit. Bij voorkeur niet afspoelen en op de huid laten drogen.
– Koel en droog bewaren
– Voor een normaal bad van 37 graden adviseren wij 300 gram te gebruiken.
– Voor een voetenbad is 50 gram voldoende.

 

Achtergrond & Geschiedenis

In de ijle lucht van Noord-Punjab is een Himalaya-steengroeve aan te treffen waar mannen keien van lichtgevende roze erts uit de aarde halen. Het zout wordt met de hand gewonnen, geselecteerd, gewassen en in de zon gedroogd.

In 326 voor Christus gaf Alexander de Grote zijn troepen de rust in het Khewragebied, wat tegenwoordig Pakistan heet. Eén van zijn soldaten schreef in zijn dagboek dat hij had opgemerkt hoe de paarden door lokale mensen gebracht werden naar de rotsen waarvan zij zout konden likken.
Ongeveer achttien eeuwen later werd Jalaluddin Mohammad Akbar geboren. Op de leeftijd van dertien werd hij heerser van het Mughal-rijk en heeft in zijn regeringsperiode bijgedragen aan de introductie van een zoutwinning bij Khewra. Onze Himalaya-zoutsteen werd geoogst op dezelfde wijze zoals dat ging in de tijd van Akbar. De keien van de oogst hadden soms een gewicht van meer dan 500 kilo!