Dode Zee zout

Dode Zee zout met een fijne korrel, rechtstreeks uit Israël. Voor de verzorging van een gezonde, zachte huid.

Dode Zee zout is 100% natuurlijk en werkt kalmerend, zuiverend en herstellend. Dus geschikt voor de onrustige en droge huid. De hoge concentratie mineralen zorgen er onder meer voor dat afvalstoffen worden afgevoerd en dat de vochtbalans hersteld wordt. De stofwisseling en doorbloeding wordt gestimuleerd en het lichaam kan beter ontspannen. Het hoge gehalte aan magnesium en andere mineralen is een weldaad voor huid en lichaam.

Dode Zee zout komt in diverse cosmetische producten voor en wordt ook gebruikt als badzout. Dit product is tevens geschikt voor de behandeling van de probleem-, schilfer- en schubbenhuid.

Algemene informatie

Voeg Dode Zee zout toe aan het badwater voor een heerlijk ontspanningsbad. Meng het met een olie of rozenwater om er een lekkere scrub van te maken!

Baden:
Voor het lichaam: los 8 eetlepels zout op in badwater van 38 graden.
Voor de voeten: los 1 eetlepel zout op in een voetenbad van 38 graden.

Voor de hoofdhuid: los 3 eetlepels zout op in weinig water van 38 graden. Deppen op het hoofd.

 

Achtergrond & geschiedenis

Dode Zeezout is zout dat gewonnen wordt bij de Dode Zee. Het instromende water verdampt grotendeels en daardoor is het een depot van mineralen en sporenelementen. Het zout heeft een heel andere samenstelling dan het zout van oceanen: het bevat veel meer van mineralen zoals magnesiumchloride (53%) en kaliumchloride (37%) en relatief veel minder natriumchloride en ziet er daardoor wat doffer uit dan zuivere kristal keukenzout.

De Dode Zee ligt aan de rand van de Judeawoestijn in de Westelijke Jordaanoever, aan de grens van Israël. Van het Dode Zee zout dat in de handel wordt gebracht, wordt een deel dan ook in Israël gewonnen. Het zoutgehalte van de Dode Zee is zo hoog dat men zonder er moeite voor te hoeven doen in het water blijft drijven. Ook komen er geen vissen of planten in voor. Aan de oevers van de Dode Zee vindt men overal zout, in de vorm van zoutrotsen, zoutkristallen alsook zoutpilaren, een soort stalagmieten van zout.