Broxo

Broxozout is speciaal ontwikkeld voor waterontharders en waterverzachters en is het bekendste regenereerzout voor vrijwel alle apparatuur.

Let op: Borax is niet geschikt voor inname. Er doen verhalen rond op internet dat het voor inname kan dienen bij bepaalde gezondheidsklachten. Dat is niet waar en gevaarlijke des-informatie.

Algemene informatie

Broxo 6-15 onthardingszout korrels is bekend van de vaatwasser en waterontharder.
Door een waterontharder te plaatsen bespaart u kosten en ondervindt u veel gemak. Geen kalkaanslag meer in de badkamer, geen kalkaanslag meer in koffiezetapparaat en waterkoker. Maar u heeft ook veel minder zeep nodig bij het wassen. En het water smaakt ook veel lekkerder!
De 6-15 achter de naam van Broxo slaat op de afmetingen van de zoutbrokjes. De brokken hebben een afmeting variërend tussen 6 en 15 millimeter.

 

Achtergrond & geschiedenis

Broxozout is het bekendste regenereer zout in de markt en is toepasbaar in vrijwel alle apparatuur. De kwaliteit van het zout bepaalt in belangrijke mate de efficiëntie van wateronthardingsinstallaties. Broxo onthardingszout is van constante kwaliteit. Vrij van verontreinigingen en wordt hygiënisch verpakt, omdat veel wateronthardings-systemen vaak ook drinkwater leveren.
Broxozout is gebaseerd op vacuümzout met een zuiverheidsgehalte (% NaCl) van 99,9%. In vaktermen wordt ook gesproken over regeneratiezout.