Zuiveringszout

Zuiveringszout is baking soda (natriumbicarbonaat) maar in een klasse - genaamd feed - dat niet geschikt is voor menselijke consumptie. Daardoor is het goedkoper voor gebruiker bij non-food toepassingen zoals in de huishouding. Ideaal en extra voordelig om te gebruiken als schoonmaak- en klusproduct en andere non-food toepassingen in grote hoeveelheden.

In het gebruik zal Minerala zuiveringszout het milieu niet schaden aangezien het natuurlijk afbreekbaar is. Minerala Zuiveringszout heeft geen vlieg- of vaarkilometers gemaakt. Daardoor is de ecologische voetafdruk ofwel het verbruikte CO2 aanzienlijk lager dan bij de merken die ingevlogen of ingevaren moeten worden.

In een handige stazak, ook wel doypack genoemd, kan na opening de zak met een zipper weer gesloten worden zodat het product droog en beschermd blijft en het lang. En omdat Minerala Zuiveringszout een doorzichtige verpakking heeft kun je direct zien hoeveel er nog aanwezig is!


Sodastralen

Minerala Zuiveringszout is ook zeer geschikt als straalmiddel. Sodastralen is een techniek waarbij natriumbicarbonaat met perslucht materialen kan schoonmaken.
Minerala Zuiveringszout of Natriumbicarbonaat voor sodastralen kan worden gebruikt voor het schoonmaken van hout, eiken balken, eiken vloeren, deuren, trappen en trapleuningen, graffiti, auto’s, bootrompen, metselwerk en apparatuur voor voedselverwerking. Onder andere kalkaanslag, verkleuringen, groene aanslag, olie, vet en schimmels worden moeiteloos verwijderd zonder het onderliggende oppervlak te beschadigen. Het is schoner en fijner werken dan met zandstralen gebeurt. Door gebruik te maken van sodastralen/sodablasting is het gebruik van chemicaliën niet meer nodig.

In 1986 werd het Vrijheidsbeeld in New York met 100 ton natriumbicarbonaat schoongemaakt!